Creativitat a taula

Aquesta setmana tenim l’honor de presentar-vos el projecte de la nostra amiga i alumna Montsino, un bon exemple de com aplicar la il·lustració i el disseny a qualsevol format, en aquest cas, als hules de tota la vida!

Si heu passat per algun dels nostres tallers, és molt probable que hàgiu coincidit amb la Montse Fortino; i si no, us convidem a seguir-la a les xarxes! Montsino és una il·lustradora amb un talent incombustible que no desaprofita cap ocasió per dibuixar, experimentar, aprendre i reinterpretar amb una mirada singular tant el seu entorn com els grans referents de les Arts, tot omplint de color i creativitat cada petit racó del seu dia a dia.

Bona mostra és la línia d’hules il·lustrats que acaba d’engegar en els darrers mesos. Segons ens explica, tot va sorgir després de diverses setmanes d’estar a casa del seu pare, convalescent per la Covid-19. «Em vaig adonar que tenia l’hule on dinàvem molt fet malbé i vaig pensar que n’hi faria un amb algun dibuix meu».

Dit i fet! Durant el confinament va començar amb un disseny amb peixos. L’endemà, però, van ingressar el seu pare en un estat gravíssim i no va tornar a dibuixar fins una setmana més tard, quan aquest es va començar a recuperar. «Aquell mateix dia vaig dibuixar uns ocells i els vaig dedicar a ell, ja que ens havien dit que es moriria! A més, una amiga em va dir que volia comprar-me el dibuix dels peixos… i una cosa va portar l’altra; vaig començar a jugar amb la composició del dibuix dels peixos i em va sortir el primer estampat.»

Tots els estampats parteixen de dibuixos fets a mà amb gouache i acabats amb llapis de colors. Després, son escanejats i desmuntats per a fer composicions que vagin bé per formar patrons de repetició.

A banda dels motius animals, Montsino també incorpora dissenys amb ornaments geomètrics, simètrics i molts d’altres a partir d’elements naturals com fulles i flors fotografiades a Sarmede (Venècia) durant el taller de l’il·lustrador Jesús Cisneros, ‘Giordano vs Bosco’. «A vegades els faig com si fossin mandales i després els acoloreixo mentre «escolto» alguna sèrie a l’ordinador (em costa molt mirar sense fer res!)».

Com es poden aconseguir?
Els podeu encarregar directament a ella. Els hules fan 135 cm d’ample i les estovalles (de loneta fina) fan 145 cm d’ample. De llargada podeu demanar la que necessiteu. El preu són 22€/metre per als hules, i 23€/metre per a les estovalles (cal tenir en compte que el teixit ve sense la vora feta).

I per acabar d’arrodonir la taula, ara que és temps de tardor i com que té un magraner al pati de casa seva, la Montsino ens recomana una amanida d’escarola amb mangrana. Buon appetito!